Matematik

Diff.regning - ligning

14. oktober 2009 af what333 (Slettet)

Hej , jeg har brug for hjælp. jeg kender den sidste del, altså jeg ved godt jeg skal bruge denne formel: cosv til en vinkel, men den første del er lidt forvirrende. kan ikke rigtig forstå den.

Linjen l går gennem (1,1) og (14/3;(-8)/3), og linjen m går gennem (14/3;(-8)/3) og (-7/4;4/7). Vis, at l og m er tangenter til grafen for f(x) = 1/x. Beregn derefter den spidse vinkel mellem l og m.

håber i kan hjælpe.

på forhånd tak :-D


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2009 af mathon

f(x) = 1/x , x≠0

f '(x) = -1/x2

benyt to-punktsformlen:
(y-y1)/(x-x1) = (y2-y1)/(x2-x1)      til at finde l's og m's ligninger


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Er punkterne for linje m korrekte? Jeg får det ikke til at passe.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2009 af MrAbdul (Slettet)

Jeg kan også kun få linje l til at passe, m giver ikke mening.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Ja kan også kun få linje l til at passe, det er derfor jeg mener punkterne for m ikke er korrekt afskrevet.


Svar #5
15. oktober 2009 af what333 (Slettet)

okay, jeg har fået l = -1 og m=-0,5

men keg kender ikke b og x:

l: y = -1x + b

m: y = -0,5x + b


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

linjen m går gennem (14/3;(-8)/3) og (-7/4;4/7).

Er du sikker på at disse punkter et korrekt afskrevet? Tjek igen. De er ikke rigtige.


Svar #7
15. oktober 2009 af what333 (Slettet)

undskyld unskyld, jeg har lige tjekket og det var:

 (14/3;(-8)/3) og (-7/4;-4/7)

jeg glemte et minus


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Det passer. 2 sekunder.


Svar #9
15. oktober 2009 af what333 (Slettet)

der er noget jeg ikke helt forstå, altså er topunktsformlen det samme som at finde hældningen, a?

og efter jeg finder det og sætter det ind i:

l: y = -1x + b

m: y = -0,5x + b
 

hvordan finder jeg b?

ps. forstå ikke hvad du mener med at det ikke passer?


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Se vedhæftning  

Vedhæftet fil:Tangenter.png

Svar #11
15. oktober 2009 af what333 (Slettet)

efter det , skal jeg bare beregne vinklen?


Brugbart svar (0)

Svar #12
15. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Se vedhæftning.

Har du facit på det?

Vedhæftet fil:vinkel.png

Svar #13
15. oktober 2009 af what333 (Slettet)

Ja.

den siger at l er tangent i (1,1) og m er tangent i (-7/4, -4/7) og vinklen bliver 26, 92 grader.

Jeg forstå ikke helt at m tangerer i (-7/4, -4/7).


Brugbart svar (0)

Svar #14
15. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Se vedhæftning

Vedhæftet fil:skærer.png

Brugbart svar (0)

Svar #15
15. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Altså opgaven lyder "Vis, at l og m er tangenter til grafen for f(x) = 1/x"

Dermed bør vi selv om vi vil beregne ligningerne for tangenterne eller beregne selve skæringspunkterne.

Jeg gjorde det at jeg beregnede ligningerne og så kunne vi plotte dem.

Man selvfølgelig hvis man vil være sikker på at få den 100% godkendt, så bør man måske også regne skæringspunkterne. Man skal være meget opmærksom på hvordan diverse opgaver lyder. Siger de "bestem", "beregn", "undersøg", "vis" eller noget helt femte.


Svar #16
15. oktober 2009 af what333 (Slettet)

OKAY TUSIND TAK FOR HJÆLPEN :-D


Svar #17
15. oktober 2009 af what333 (Slettet)

Men en sidste ting, jeg forstå heller ikke hvorfor l's punkt bliver (1,1)?


Svar #18
15. oktober 2009 af what333 (Slettet)

nogle som kan hjælpe! hvorfor bliver l's punkt (1;1) ... please har virkelig brug for hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #19
15. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Se vedhæftning

Vedhæftet fil:l(x).png

Svar #20
15. oktober 2009 af what333 (Slettet)

okay tak :)


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.