Matematik

Hvem kan forklare reduktionen?

15. oktober 2009 af KurtZeroHansen (Slettet)

Jeg kan ikke rigtigt forstå, hvorfor denne brøk skal reduceres, som det er vist. Det er trinnet fra det andet lighedstegn til det tredje lighedstegn, jeg gerne vil have forklaret.

(8a^3*b*a^-2)/(2ab)^2

= (8a^(3-2)*b)/(4a^2b^2)

= 8ab/(4a^2b^2)

= 2/ab
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Hvis du skriver det hele uden potenser (a3=a*a*a) kan du forkorte en hel del ud fordi det står både i tæller og nævner

(8a3*b*a-2)/(2ab)2=

(8*a*a*a*b/a/a) / (2*a*b*2*a*b)=        forkorter i tælleren

(8*a*b) / (2*2*a*a*b*b)=

2 / ab


Svar #2
15. oktober 2009 af KurtZeroHansen (Slettet)

Tak, MN-P.
 


Skriv et svar til: Hvem kan forklare reduktionen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.