Matematik

Simpel udregning

15. oktober 2009 af Hejhejhhx (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har denne formel:

h(x,y) = - 0,1x^2 + 80x - 0,2y^2 + 120y

... og skal indsætte x = 400 og y = 300 men jeg er tvivl angående parenteserne, så hvilken vil du mene er rigtig:


= - 0,1* 400^2 + 80 * 400 - 0,2 * 300^2 + 120 * 300 =34000   (i en smøre og 400 i anden)

eller:

(-0,1 *400)^2 + (80 * 400) - (0,2 * 300)^2 + (120 * 300) = 66000  (eller led mæssigt?, hvor -0,1 * 400 er i anden) 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Det er kun x og y der er i 2.potens

ax2=a*x*X

(ax)2=ax*ax


Svar #2
15. oktober 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

Så 34000 er det rigtige svar..


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Ja nemlig

det er det jeg siger, du er ikke dum :-)


Svar #4
15. oktober 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

Tusind tak :)


Skriv et svar til: Simpel udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.