Fysik

Gennemsnitslig sporlængde på CD

15. oktober 2009 af Emil-SG (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej guys.

Jeg har et problem med at regne den gennemsnitslige sporlængde på en CD.

Jeg har regnet mig frem til følgende oplysninger:



Sporafstand = 1460 nm

Antal spiralvindinger (spor) = 26369

Den ydre diameter = 11,9 cm

Den indre diameter = 4,2 cm

Jeg skal altså finde den gennemsnitslige sporlængde på CDen - og jeg er ærlig talt på bar bund.

Håber nogen kan hjælpe mig på rette vej :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Den samlede sporlængde på din CD kan beregnes ved at tage gennemsnittet af det korteste og det længste spor og gange det med antallet af spor (spiralvindinger) på CDen

π*(11,9+4,2)/2*26369 cm

Håber jeg har forstået dine oplysninger rigtigt


Svar #2
16. oktober 2009 af Emil-SG (Slettet)

Jeg syntes det lyder meget fornuftigt. Mange tak for hjælpen :)!


Skriv et svar til: Gennemsnitslig sporlængde på CD

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.