Matematik

Logaritme

16. oktober 2009 af thee (Slettet)

Hej, jeg har nogle opgaver som jeg ikk kan finde ud af. Har brug for hjælp, og det ville være fint, når der stod en kort forklaring til hver opgave. Så er det lettere for mig at forstå..

1)  Løs eksakt og tilnærmet hver af ligningerne:

a) 2*(ln(8x)+3) = 15

b) 2-x*4x-5 = 84

2) Løs ligningerne:

a) log 2 + log x = 1

b) log (x+2)-logx = 2

3) Løs ligningen:

--> jeg har fundet frem til, at jeg skal substituere har sat t=ex   , men ved ikke hvordan jeg skal fortsætte..

2*e2x+7*ex-4 = 0

4) Vis, at man kan bringe f(x)= ln (√x)+ln(2x)  på formen f(x)= a*ln(x)+b og bestem konstanten a og b
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2009 af mathon

a) 2*(ln(8x)+3) = 15

    ln(8x) + 3 = 7,5
    ln(8x) = 4,5

    8x = e4,5
    x = (e4,5)/8        


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. oktober 2009 af mathon

f(x) = ln(√x) + ln(2x) = ln(x½·2x) = ln(2·x3/2)  = ln(2) + ln(x3/2) = (3/2)·ln(x) + ln(2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. oktober 2009 af mathon

2e2x + 7ex - 4 = 0

2(ex)2 + 7(ex) - 4 = 0                         t = ex >0

2t2 + 7t - 4 = 0 og t>0

2t2 + 7t - 4 = 0   har formelt løsningerne ½ og -4, hvor -4 må forkastes da t>0

nu har du

½ = t =  ex     hvoraf x beregnes


Svar #4
18. oktober 2009 af thee (Slettet)

tunsind tak! det var en stor hjælp..


Skriv et svar til: Logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.