Matematik

bestem ligningerne for trekantens højder

16. oktober 2009 af Ival (Slettet)

I et kordinatsystem er givet en trekant ABC, hvor ligningerne for siderne er givet ved:

Siden a: 3y + 3x + 15 = 0

Siden b: 2y - 6x - 4 = 0

Siden c: x=-3

Du skal bestemme ligningerne for trekantens højder


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2009 af mathon

Siden a: 3y + 3x + 15 = 0 ⇔ y = -1x + 5

Siden b: 2y - 6x - 4 = 0 ⇔ y = 3x + 2

Siden c: x=-3

find først vinkelspidspunkterne A, B og C

højden gennem A har hældningskoefficient 1

højden gennem B har hældningskoefficient -(1/3)

højden gennem C har hældningskoefficient 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

gal opgave


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. oktober 2009 af mathon

rettelse:
Siden a: 3y + 3x + 15 = 0 ⇔ y = -1x + 5    →  Siden a: 3y + 3x + 15 = 0 ⇔ y = -1x - 5


Svar #4
16. oktober 2009 af Ival (Slettet)

Jeg kan simpelthen ikke finde ud af det :(


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. oktober 2009 af mathon

skæring mellem
a: 3y + 3x + 15 = 0      og      b: 2y - 6x - 4 = 0

solve(3y+3x+15=0 and 2y-6x-4=0,{x,y})
i  punktet
C = (-7/4,-13/4)
 

skæring mellem
a: 3y + 3x + 15 = 0 og c: x = -3

solve(3y+3x+15=0 andx=-3,{x,y})
i punktet
B = (-3,-2)

skæring mellem
b: 2y - 6x - 4 = 0 og c: x = -3

solve(2y-6x-4=0 and x=-3,{x,y})
i punktet
A = (-3,-7)

højden ha gennem A = (-3,-7) har hældningskoefficient 1 og har ligningen: y - (-7) = 1(x - (-3))

højden hb gennem B = (-3,-2) har hældningskoefficient -(1/3)  og har ligningen: y - (-2) = (-1/3)(x - (-3))

højden hc gennem C = (-7/4,-13/4) har hældningskoefficient 0  og har ligningen: y = -13/4

................

anvendt er
punkt-hældningsformlen:
y - yo = a(x - xo)


Svar #6
20. oktober 2009 af Ival (Slettet)

Uhh, tusind tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. august 2010 af Xman1 (Slettet)

 Hvordan finder du hældningskoefficient til højden A, B og C ?? Kan du vise det gennem en beregning, gerne med forklaring til.


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. august 2010 af mathon

produktet af ortogonale linjers
               hældningskoefficienter er -1
 

Siden a har hældningskoefficient -1 hvorfor ha har hældningskoefficient 1
Siden b har hældningskoefficient 3 hvorfor hb har hældningskoefficient α·3 = -1, hvoraf α = -(1/3)
Siden c er lodret, hvorfor hc er vandret dvs. har hældningskoefficient = 0


Skriv et svar til: bestem ligningerne for trekantens højder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.