Kemi

pH-værdi

18. oktober 2009 af Maria Knudsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der lige en der kan gennemskue hvordan jeg skal beregne pH i denne opgave?

Piperidin reagerer basisk, når stoffet opløses i vand, og der indstiller sig følgende hydrolyseligevægt (protonolyseligevægt)
C6H10NH(aq) + H2O(l) ↔C6H10NH2 +(aq) + OH- (aq) (I)

a) Beregn pH i den vandige opløsning af piperidin ved 25°C.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2009 af mathon

pKb = 2,8 hvilket indikerer middelstærk base

Kb = 10-pKb

pOH = -log((-Kb+√(Kb2 + 4·Kb·cb))/2)

pH = 14 - pOH


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2012 af Tweet (Slettet)

Jeg fik pH = 12,2567


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2015 af Mudderhunden (Slettet)

Dette bliver ikke helt korrekt, denne ligning er bedre at bruge og er mere præcis 

link: http://imgur.com/lbbLhM3


Skriv et svar til: pH-værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.