Matematik

differentialkvotient hjælp

18. oktober 2009 af missunknow (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem en ligning for den tangent til grafen for f(x)=x^(1/2), der har hældningskoefficienten 2.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: f(x) = x^(½) = sqrt(x).


Svar #2
18. oktober 2009 af missunknow (Slettet)

hvad mener du med sqrt(x)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Kvadratrod.


Svar #4
18. oktober 2009 af missunknow (Slettet)

#3: men hvis jeg tager kvadratroden af x skal jeg jo også gøre det med f(x)..


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. oktober 2009 af mathon

f '(x) = 1/(2√(x))

f '(xo) = 1/(2√(xo)) = 2

√(xo) = (1/4)
xo = (1/16)

yo = f(1/16) = √(1/16) = (1/4)

tangentligningen i (1/16,1/4):
y = 2(x-(1/16)) + (1/4) ...............


Svar #6
18. oktober 2009 af missunknow (Slettet)

var det bare det man skulle gøre ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. oktober 2009 af mathon

...skal reduceres til formen

y = ax + b


Svar #8
21. oktober 2009 af missunknow (Slettet)

altså tangentligningen skal reduceres til y=ax+b ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. oktober 2009 af mathon

y = 2(x-(1/16)) + (1/4)

eller

y = 2x + (1/8)


Skriv et svar til: differentialkvotient hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.