Fysik

Statisk Ligevægt (Understøtningskræfter)

18. oktober 2009 af Englund92 (Slettet)

Hej. Jeg sidder her og skal have hjælp til en opgave. Der står at jeg skal udregne understøtnigskræfterne.. Hvordan gør jeg det?

Jeg har vedhæftet en fil til hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Kan du ikke lige skrive den originale opgaveteks, så er der større chanse for at få hjælp.


Svar #2
19. oktober 2009 af Englund92 (Slettet)

Her

Vedhæftet fil:Scan0007.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

De to kræfter kalles x og y, x måles ved A og y måles ved B
Alle kræfter er angivet i N, masser i kg og afstande i m

Forsøg1)
Summen af kræfterne er 0,078 kg*9,8 m/s² =0,76N

Moment om vægtstangens midte

x*0,15 - y*0,15 = 0 =>
x=y

og x+y=0,76
x=y=0,38

kræfterne er begge 0,38N

Hvilket stemmer med de målte 0,4N

forsøg2)

Summen af kræfterne er (0.078+0,097)kg*9,8 m/s²

Moment

x*0,15+0,097*9,8*(0,15-0,07)-y*0,015=0
x+y=1,71=>
x=1,71-y


Løs selv ligningerne og prøv at lave desidste opgaver selv


Svar #4
19. oktober 2009 af Englund92 (Slettet)

Den sidste opgave her i 2'eren:

Moment

x*0,15+0,097*9,8*(0,15-0,07)-y*0,015=0
x+y=1,71=>
x=1,71-y

y=1,71-x

x=1.06

y=0.59

Der med fed skrift, skal der ikke stå 0.15 istedet?

Nu har jeg lavet 2'eren færdig. Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Jo det har du da helt ret i at der skal.

Det ser alt sammen fornuftigt ud

Du bør nok tage nogle mellemregninger med til den første ligning

Prøv at lave de to sidste selv, jeg kigger hvordan det er gået senere.

Hov hvorfor spørger du mig om det er rigtigt, det kan du da se af  dine forsøgsresultater at det er :-)


Skriv et svar til: Statisk Ligevægt (Understøtningskræfter)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.