Fysik

Polspænding. Hjælp

18. oktober 2009 af vumann (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :D

Jeg vil gerne have hjælp til en opgave.

Jeg skal beregne polspændingen Upol når startmotoren er tændt.

Jeg kender RI=0,02 Ω, ε=12 V og startmotorens resistans=0,06 Ω, I=150 A

Formlen er vel: Upol=ε-RI·I

Hvordan beregner jeg polspændingen når jeg skal tage højde for at der også er en startmotor, for der står ikke noget om startmotoren i formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2009 af mathon

Upol = Ry·I = (0,06 Ω)·(150 A) = 9 V


Skriv et svar til: Polspænding. Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.