Matematik

Finde c i en 2.gradsligning når man kender tangenten

19. oktober 2009 af vumann (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Bare generelt. Hvordan finder jeg c i en 2. gradsfunktion når jeg kender alle andre værdier og tangenten til funktionen.

Fx hvis jeg kender funktionen: f(x)=x2-6x+c og kender tangenten til funktionen y=-2x-5

Ville være dejligt hvis nogen kunne forklare det og forklare hvorfor også :)

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2009 af Isomorphician

Sæt f(x) = y og omskriv til formen ax2 + bx + c = 0.

For at  y = -2x - 5 er tangent skal den fremkomne andengradsligning have én og kun én løsning.

Sæt derfor d = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. oktober 2009 af mathon

f '(x) = 2x - 6

f(xo) = 2xo - 6 = -2
xo = 2 som er 1.koordinaten til fællespunktet/røringspunktet

i røringspunktet gælder

yo = xo2 - 6xo + c  = -2xo - 5

       22 - 6·2 + c = -2·2 - 5     hvoraf c beregnes ............


 


Skriv et svar til: Finde c i en 2.gradsligning når man kender tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.