Matematik

andengradsligning

20. oktober 2009 af dmg (Slettet)

hej ;)

Kan man ude fra en andengradsligning bestemme toppunktet uden at bruge toppunktsformlen til beregning af toppunktet.

Altså hvis nu ligningen var: f(x) = 2x^2+4x+10

Så kan man jo ude fra ligning sige, at a>0 og toppunktet positiv. kan man sige mere om toppunktet altså hvad værdi den har uden at bruge en formel ...


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2009 af mathon

f(x) = 2x2 + 4x + 10 = 2(x+1)2 + 8

da a>0
er fmin = f(-1) = 0

toppunkt (-1,8)


Svar #2
20. oktober 2009 af dmg (Slettet)

hvor kommer -1 fra..

Kan du forkar det sådan generelt for alle andengradsligninger end exemplet jeg kom med ? tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2009 af peter lind

#1 f(-1) = 8


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Se vedhæftning 

Vedhæftet fil:toppunkt.png

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. oktober 2009 af mathon

se

Vedhæftet fil:udledelse_1.doc

Svar #6
20. oktober 2009 af dmg (Slettet)

Tak for hjælpen alle sammen :D


Skriv et svar til: andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.