Matematik

ligning for tangent til graf.

20. oktober 2009 af Alkymisten (Slettet)

Andengradspolynomiet P er løsningen til differentialligningen x(2y'-x)=2y

Bestem en ligning for tangenten til grafen for P i (2,4)

Bestem derefter samtlige 2. gradspolynomier , der er løsninger til differentialligningen.

Kan simpelthen ikek se hvordan denne skulle løses!? o_O


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. oktober 2009 af peter lind

Du kan finde hældningen af tangenten y'(2) ved at sætte x=2, y= 4 ind i differentialligningen.

Sæt y = ax2+bx+c ind i differentialligning og se hvilken krav det stiller til a, b og c.


Svar #2
20. oktober 2009 af Alkymisten (Slettet)

 2(2·4-2)=2·4

12=8?

Det giver sgu ikek lige mening i mine øjne :-S


Svar #3
20. oktober 2009 af Alkymisten (Slettet)

y'=3?


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. oktober 2009 af peter lind

#3 Ja


Svar #5
20. oktober 2009 af Alkymisten (Slettet)

den anden kan jeg dog ikek få løst :-S


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. oktober 2009 af peter lind

Erstat y med  ax2+bx+c og y' med 2ax+b og træk sammen påleddene, Så kan du bedre se det.


Skriv et svar til: ligning for tangent til graf.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.