Matematik

Nulreglen

20. oktober 2009 af iinfinity (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogle der har helt tjek på nulreglen? Jeg har aldrig helt forstået den måske der var nogle der kunne informere mig om den på en forståelig måde?

Mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2009 af lynderupJensen (Slettet)

nulreglen går ud på at hvis du har en ligning som giver 0 og hvor x kan sættes uden for parentes som f.eks. x^2+4x=0 den kan man skrive om til x*(x+4)=0

Det nulreglen så går ud på er at en af de to faktorer skal være 0 for at ligningen er sand. altså enten skal x=0 eller (x+4)=0 derfor kan man se at de eneste to værdier x kan have er x=0 og x=-4


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2009 af julie1912 (Slettet)

at du har nogle faktorer og hvis bare én af dem giver nul, vil hele stykket give nul..  giver det mening for dig?


Svar #3
20. oktober 2009 af iinfinity (Slettet)

okay mange tak

Altså man kan vel så sige at det er en let måde at løse en andengradsligning på?


Skriv et svar til: Nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.