Matematik

Difinitionmængde og værdimængde

20. oktober 2009 af Morro (Slettet)

Hej folkens håber i vil hjælpe mig lidt med det her, er lidt lost når det kommer til matematik :(

Jeg har denne funktion:

F(x) = X-1 / X-2

Jeg bliver så bedt om at finde:

Hvilke x værdier kan man ikke sætte ind?

Hvilket tal kan ikke være funktionsværdi?

Angiv Dm(f) og Vm(f)?
 

Håber I kan forklare mig hvordan jeg skal gøre :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2009 af Duffy

Du mener sikert denne funktion:

f(x) = (x-1) / (x-2)

[For hvis du ikke holder parenteserne, så vil det du skriver opfattes som

f(x) = x - (1/x) - 2

]

Mht Dm(f) så kan du bruge alle tal, men hvilket tal må du ikke dividere med? (Dette tal skal fraregnes).

Mht Vm(f) så skal du kigge på hvad der sker for f når x->2- hhv x->2+.

og x->oo±


Svar #2
21. oktober 2009 af Morro (Slettet)

Skrev desværre forkert, jeg mente selvfølgelig

F(x) = (x-1)/(x+2)

Kan det så passe at, x ikke være -2?

og at funktionværdien ikke kan være 1?

 DM(f) =R/-2
Vm(f) = R/-1
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2009 af Duffy

Dm er korrekt, men Vm ikke helt, skriv resultatet op således:

Dm(f) =R\{-2}

Vm(f) = R\{1}
 


Skriv et svar til: Difinitionmængde og værdimængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.