Matematik

1/R=1/R1 + 1/R2

20. oktober 2009 af andersenxD (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! 

Hvordan opstiller jeg en formel til beregning af R1 udfra denne formel: 1/R=1/R1 + 1/R2

Ifølge facitlisten skal det være: R1 = R   R/ R2-R   , men der kan selvfølgelig være fejl. Hvordan udregner jeg dette? 

  

Det er opgave 17a                                                                  

http://books.google.dk/books?id=Eh6ZC60dv4C&pg=PT79&lpg=PT79&dq=mat+b1+opgave+17&source=bl&ots=8TCCS3sOZM&sig=pGH_6yBZc3sqMFJRqmCVNRoZpHE&hl=da&ei=aQS5SsHDDtOksAbQ59m4BQ&sa=X&oi=b#v=onepage&q=&f=false


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2009 af peter lind

Sæt højre side på en fælles brøkstreg så får du Isoler 1/R1 Det giver 1/R1 = 1/R-1/R2 Sæt derefter højre side på fælles brøkstreg.


Svar #2
20. oktober 2009 af andersenxD (Slettet)

 Jeg skal også have fjernet de der 1-taller (har jeg fået at vide af min lærer ) så der ikke står 1/R1 men i stedet R1


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2009 af peter lind

Det er jo bare den reciprokke.


Svar #4
20. oktober 2009 af andersenxD (Slettet)

 Jeg er desværre stadig ikke helt med. Kan jeg lokke dig til at skrive det op? 


Svar #5
21. oktober 2009 af andersenxD (Slettet)

 Ligemeget, fandt ud af det. tak for hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. oktober 2009 af mathon

          R = R1R2/(R1+R2)                 

          R1 = R2R/(R2-R)

          R2 = R1R/(R1-R)


Skriv et svar til: 1/R=1/R1 + 1/R2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.