Matematik

Ligning

21. oktober 2009 af Tinalee2001 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 x + 2 = o,25x - 4

Hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

saml x'erne på den ene side og tallene på den anden side, brug de regler, der står i din bog


Svar #2
21. oktober 2009 af Tinalee2001 (Slettet)

 jeg kan ikke finde ud af at samle X'erne på den samme  side, giver det så 2x,025


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Start med at trække 1/4 x fra på begge sider af ligningen. Derefter trækker du 2 fra på begge sider. Gør lige det først. Kig eventuelt i din bog efter et eksempel, der ligner 


Svar #4
21. oktober 2009 af Tinalee2001 (Slettet)

x - 0,25 x hvad gir det? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

1 æble minus 1/4 æble giver 3/4 æble, så 1x minus 1/4x giver 3/4x. Husk at 1*x=x*1=x, så om man skriver 1x eller blot x, det er det samme.


Svar #6
21. oktober 2009 af Tinalee2001 (Slettet)

 resultat er 8?


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.