Fysik

Effekt og energi

21. oktober 2009 af sapcool (Slettet) - Niveau: B-niveau

En mere simpel opgave . Men har desværre mistet mine papirer så har lidt svært ved udregninger . Håbede der var en der kunne hjælpe.

En kaffemaskine er påtrykt effekten 1200 W. For at brygge en kande kaffe skal maskinen bruge energien 350 kJ.

a) Hvor lang tid tager det at brygge en kande kaffe?

I virkeligheden tager det 7 min. at brygge kaffen.

b) Hvor meget energi går tabt til omgivelserne?

På forhånd tak ..


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Effekten er arbejdet pr tidsenhed (joule pr. sekund), og 1 kwh = 3,6 * 106 Joule


Svar #2
21. oktober 2009 af sapcool (Slettet)

Kunne du prøve at give et eksempel på opgave a ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Nej du skal starte med at lave de 350 kJ om til kwh efter den formel, jeg gav dig. Jeg gider ganske enkelt ikke sidde og lave opgaven


Svar #4
21. oktober 2009 af sapcool (Slettet)

hmm .. ja okay ..


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2009 af ansy (Slettet)

Undskyld Erik Morsing, men det er en meget besværlig måde at udregne denne ellers meget simple opgave. sapcool, du skal anvende følgende formel som findes på e-formel.dk.

Håber dette hjalp :-)


Svar #6
21. oktober 2009 af sapcool (Slettet)

Må jeg prøve .. tak .


Svar #7
21. oktober 2009 af sapcool (Slettet)

Ansy ? da jeg kun skal finde tiden, har jeg så kun brug for formlem t = E/P ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. oktober 2009 af mathon

tteoretisk = E/p = (350 kJ)/(1,2 kJ/s) = 291,667 s = 4 min 52 sek

ΔT = (7·(60 s) - (291,667 s) = 128,333 s

Etil omgivelser = (1200 J/s)·(128,333 s) = 154000 J = 154 kJ


Svar #9
21. oktober 2009 af sapcool (Slettet)

Hmm .. mange tak :)


Svar #10
21. oktober 2009 af sapcool (Slettet)

Ja okay .. Mange tak alle sammen :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. oktober 2009 af keg (Slettet)

 spørgsmål b)                eller tilført energi= 7*60*1,2= 504KJ

Nyttiggjort energi= 350 KJ

Tab til omg.=504 -350 = 154 KJ


Skriv et svar til: Effekt og energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.