Matematik

Ekstremumspunkter?

21. oktober 2009 af Morro (Slettet)

Håber i kan hjælpe :)

Hvordan kan man evt. angive ekstremumspunkterne for funktionen

F(x) = ½ x ^ 4+ (x^ 2) -2


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2009 af Yow! (Slettet)

1. differentiere funktionen

2. find dine nulpunkter

3. lav en fortegnsanalyse

når du har gjort det....kan du, via din fortegnsanalyse, finde ud af hvor der er lokale/globale max/min....

stiger - konstant - aftager   =   max     

aftager - konstant - stiger   = min


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2009 af utdiscant (Slettet)

 For at finde ekstremum for en funktion skal du differentiere den for at finde f'(x). Nu skal du løse ligningen f'(x) = 0 for at finde de steder hvor tangenten er vandret, dette er ekstremumspunkter.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2009 af mathon

F '(xo) = 2x3 + 2x = 2x(x2 + 1) = 0


Skriv et svar til: Ekstremumspunkter?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.