Matematik

differentialkvotient (HASTER - fremlæggelse imorgen)

22. oktober 2009 af missunknow (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. min lærer har givet mig to opgaver som jeg skal fremlægge for klassen imorgen. den ene opgave har jeg lavet, men den anden opgave kan jeg ikke finde ud af.

er der nogen derude som kan hjælpe mig? jeg skal fremlægge imorgen, så det haster virkeligt..

linjen med ligningen 4y=4x+a er tangen til grafen for f(x)=√x. bestem a


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

y=x+1/4 a

find f'(x) som er tangentens hældning.

Af y fremgård at hældningen skal være 1

sæt f'(x)=1


Svar #2
22. oktober 2009 af missunknow (Slettet)

hvorfor 1?


Skriv et svar til: differentialkvotient (HASTER - fremlæggelse imorgen)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.