Kemi

hjælp.....?

10. januar 2005 af AndersR (Slettet)
Oplysningerne til opgaven:

En portion cigaretrøg, som ved 1 bar og 30 grader fylder 500 ml. Derefter blæses de 500 mL røg langsomt gennem et glas med 100 mL opløsning af I(2)O(5) i ethanol.

Desuden kan man regne med, at al CO i cigaretrøgen reagerer med I(2)O(5) i ethanolen.

Ud fra dette skal man beregne indholdet i volumenprocent af CO i cigaretrøgen?

Nogle der kan hjælpe????
Har prøvet at bruge idealgasligningen..

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2005 af erdos (Slettet)

Hold da kæft, hvor den overskrift stinker!

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2005 af frodo (Slettet)

har du en koncentration af ethanol-opløsningen?

Svar #3
10. januar 2005 af AndersR (Slettet)

nej, det har jeg ikke..

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2005 af frodo (Slettet)

er opløsningen mættet så?

Du må næsten have et eller andet?

Svar #5
10. januar 2005 af AndersR (Slettet)

Jeg har faktisk ikke flere oplysninger...

n = (100 KPa * 0,5 L)/(8,314 J/mol*K *303 K)

n = 0,0198480276 mol.. kan det bruges?

Og så evt. noget med c = n/v

Svar #6
10. januar 2005 af AndersR (Slettet)

Der står om opløsningen, at den i starten er farveløs, men efterhånden som røgen blæses igennem, farves opløsningen brun, da der dannes I(2)

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. januar 2005 af frodo (Slettet)

problemet med #5, er at du finder stofmængden for ALLE partikler. Og ikke kun CO.

Hvor har du opgaven fra?

Svar #8
10. januar 2005 af AndersR (Slettet)

Jeg har opgaven fra en rød opgavebog, som hedder Opgaver Kemi fra 1993... har du ideer til, hvad jeg skal gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #9
10. januar 2005 af frodo (Slettet)

opgave nr?

Brugbart svar (0)

Svar #10
10. januar 2005 af frodo (Slettet)

JA, TAK..! Nu ved jeg godt hvad du skal! Du skal naturligvis anvende den ABSORBANS der står opgivet i opgaven til at finde [I2], som du så kan omregne til en stofmængde, og denne ser du iflg reaktionsskemaet, at du skal gange med 5, for at få n(CO)..

Brug da idealgas ligningen til at finde V(CO) og sær dette i frohold til de 500 mL

Svar #11
10. januar 2005 af AndersR (Slettet)

ok.. Hov, havde overset absorbansen.

er du sikker på, det er rigtig at tage stofmængden af I2 og så gange den med 5, og så får man stofmængden af C0?

Brugbart svar (0)

Svar #12
10. januar 2005 af frodo (Slettet)

du har jo 5 gange så meget CO som I2 i reaktionsskemaet!

Svar #13
10. januar 2005 af AndersR (Slettet)

Ja, det er også rigtigt... mange tak for hjælpen!

Brugbart svar (0)

Svar #14
03. februar 2005 af Simone444 (Slettet)

He he. Kan se du var ved, den samme opgave som jeg var. Så kan du måske hjælpe mig med det sidste punkt. Jeg skal afgøre hvilken bølgelængde,der er mest hensigtsmæssig til den spektrofotometriske bestemmelse af CO i cigaretrøg. Hvordan løste du den opgave? Eller er der andre der kan? Det drejer sig om opgavebogen i kemi (den røde) sæt 5, opgave 1.

Brugbart svar (0)

Svar #15
01. april 2006 af Einsteinium (Slettet)

Hej.. jeg kan se, at der er svaret på mit spørgsmål før, men jeg er stadig ikke helt sikker, på hvad man skal. Jeg er nået til det samme sted, hvor man skal finde volumenprocent af CO i cigaretrøgen!
Håber nogen kan hjælpe - det er til aflevering mandag!

Brugbart svar (0)

Svar #16
02. april 2006 af Einsteinium (Slettet)

noone?

Brugbart svar (0)

Svar #17
02. april 2006 af Einsteinium (Slettet)

Hej.. jeg har set der er et indlæg om dette før, men det virker ikke som om folk kigger med den dårlige overskrift.
Håber nogen kan hjælpe - det er til aflevering mandag!

Oplysningerne til opgaven:

En portion cigaretrøg, som ved 1 bar og 30 grader fylder 500 ml. Derefter blæses de 500 mL røg langsomt gennem et glas med 100 mL opløsning af I(2)O(5) i ethanol.

Desuden kan man regne med, at al CO i cigaretrøgen reagerer med I(2)O(5) i ethanolen.

Ud fra dette skal man beregne indholdet i volumenprocent af CO i cigaretrøgen?

Man har også fået oplyst en absorbans, men jeg er stadig ikke sikker på, hvordan man gør.

Skriv et svar til: hjælp.....?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.