Matematik

substitution

23. oktober 2009 af Jone (Slettet)

Hej alle

Har brug for hjælp til en opgave i substitution. Tak

Hvordan substitueres ∫ (√5x-3) dx


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2009 af mathon

u = 5x-3   og dermed  dx = (1/5)du


Svar #2
23. oktober 2009 af Jone (Slettet)

Det jeg har lavet er

∫(√5x-3) dx = ∫(√t * (1/5)) dx = ∫(√5x-3) * (1/5) = ..... Så kan jeg ikke komme videre :)

Kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2009 af mathon

∫(√5x-3)dx = ∫√(t)·(1/5)dt = (1/5)·∫√(t)dt


Svar #4
23. oktober 2009 af Jone (Slettet)

ok dvs.

(1/5) * ∫(√(t)dt = (1/5) * ∫(√5x-3) = ..... Så kan jeg ik komme videre.. Skal man ikke finde stamfunktionen herefter?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. oktober 2009 af mathon

jo
gør det


Svar #6
23. oktober 2009 af Jone (Slettet)

hm ok

dvs.

(1/5) * ∫(√(t)dt = (1/5) * ∫(√5x-3) = (1/5) * [(5*(1/2))x^2 -3x] = (1/5) * (5*(1/2))x^2 -3x= (5*(1/10))x^2 -3

Kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. oktober 2009 af mathon

nej


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. oktober 2009 af mathon

se

Vedhæftet fil:integral_43.doc

Svar #9
23. oktober 2009 af Jone (Slettet)

Kan ikke åbne filen??? :(


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. oktober 2009 af mathon

se

Vedhæftet fil:integral_44.doc

Svar #11
23. oktober 2009 af Jone (Slettet)

Ok tak for det.

Men der er to steder jeg ikke har forstået:

1. hvordan får du (1/5) (2/3t^(3/2)) af (1/5)∫(t^(1/2)

2. Hvordan får du ((2/3x) - (2/5) af ((2/15(5x-3))  -- det er det sidst sætning


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. oktober 2009 af mathon

1.   ∫t1/2dt =  (2/3)t(1/2)+1 + k = (2/3)t3/2 + k

2.  (2/15)·(5x-3) = ( (2/15)·5)·x - (2/15)·3 = (2/3)x - (2/5)      efter forkortning


Skriv et svar til: substitution

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.