Matematik

Def. af Sigma

23. oktober 2009 af Simon2 (Slettet)

Jeg læser matematik på eget initiativ og er i en række tilfælde stødt på tegnet ∑

Medmindre det er let at forklare og forstå, så vil jeg høre om nogen har noget tekst de kan uploade eller henvise til som kan lære mig om tegnet og dets anvendelse. 

Jeg er ikke interesseret i en komprimeret videnskabelig definition, men en pædagogisk udførlig definition.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2009 af SørenV (Slettet)

http://da.wikipedia.org/wiki/Sigma

;)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2009 af Exupery (Slettet)

Det er ret simpelt.

Hvis vi ser på en helt almindelig (geometrisk i dette tilfælde) række:

Fodtegnet "i=0" fortæller, at rækken starter med i=0 (ak^0), der skal lægges til i=1, der skal lægges til i=2 ... hele vejen op til i=n.

Så hvis vi eksempelvis sætter n=3, har vi:

Det bruges til at forsimple lange såvel uendelige rækker og er ret nyttigt indenfor mange videnskaber. Der findes mange slags rækker, men hvis du selv vil læse lidt, vil jeg anbefale dig at starte med at læse lidt om geometriske rækker. De er nemlig meget nyttige, desuden er de ret simple.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2009 af Daniel TA (Slettet)

Ja, det er især træls at skrive en unedelig sum.. Og så er det smart med et sumtegn, som sigma er. På samme måde findes der et produkt tegn som virker på samme måde. Her bruger man store pi i stedet for store sigma.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. oktober 2009 af mathon

summen af de første 10 positive, hele tal

10
∑xi
i=1


Skriv et svar til: Def. af Sigma

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.