Matematik

Ligning ...

24. oktober 2009 af Angelia (Slettet)

Jeg har bestemt tangentligningen for punktet P (-2,0) med funktionen f(x)=(1/4)x3-x2-x+4, og tangentligningen fik jeg til y=-2x-4...

Men ved næste opgave står der, at grafen f har en anden tangent, som også går igennem P og at jeg så skal bestemme koordinatsættet til røringspunktet for denne tangent..

Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

En 3. gradsligning der har 3 rødderkan ligne en bakke med en bugle undervejs.

Den tangent du har lavet rører kurven i punktet P.

Lægger du et bræt så det støtter på "buglen" og dets ende støtter på bakken har du den anden tangent.

Det er lidt svært at forklare, håber du forstår hvad jeg mener.

Du har formentlig fundet f'(x) allerede.

tangentens ligning er y=f'(x)*x+b

denne linie rører f(x)=(1/4)x3-x2-x+4

Nu har du to ligninger med to ubekendte x og b, som du skal løse for at få x for røringspunktet og derefter finde y for røringspunktet


Svar #2
24. oktober 2009 af Angelia (Slettet)

Jeg er desværre ikke med mht. løsningen af opgaven ...

Skal jeg sige

(3/4)x2-2x-1*x+b = (1/4)x3-x2-x+4 ?


Skriv et svar til: Ligning ...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.