Matematik

Monotoniforhold.

24. oktober 2009 af Angelia (Slettet)

Har en funktion f(x)=x4-x2+4

f'(x)=4x3-2x

f'(x)=0
0 = 4x^3-2x
Løsningerne får jeg så til:

2x(x^2-2)=0

2x=0
x=0/2
x=0

og

x^2-2=0
x^2=2
x=±√2

Er mine løsninger korrekte?
I givet fald, hvorfor giver min monotonilinje så -,+,+ for f'(-3),f'(1) og f'(3), når jeg ser noget helt andet på min graf? :(


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. oktober 2009 af ibibib (Slettet)

0 = 4x^3-2x
0 = 2x(2x^2-1)


Skriv et svar til: Monotoniforhold.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.