Matematik

Diff-regning

10. januar 2005 af Spunk123 (Slettet)
f(x)=0,3t*e^(-1,1t), vis at f'(x )= 0,3(1-1,1)e^(-1,1t)

Jeg kan godt se hvor de 0,3 kommer fra...

Så gik jeg ud fra at den anden skulle løses som en sammensat funktion, men syntes ikke det kommer til at stemme...

Når jeg løser den som sammensat får jeg: (-1,1t)*e^(-1,1t), men det passer jo åbenbart ikke... Nogen der kan se hvad der er galt??


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2005 af erdos (Slettet)

Det er en sammensat funktion.

f(x) = 0,3t*e^(-1,1t) =>
f'(x)= 0,3 * -1,1 * e^(-1,1t)

Altså er der noget galt i din opgaveformulering...

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2005 af erdos (Slettet)

Undskyld... Jeg store klovn. Det er et produkt ligeledes. 2 sek...

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2005 af erdos (Slettet)

f'(t) = (0,3t)' * e^(-1,1t) + 0,3t * e^(-1,1t)'
= 0,3 * e^(-1,1t) + 0,3t * -1,1 * e^(-1,1t)
= 0,3 * (1 + t * -1,1) * e^(-1,1t)

Jeg har vist et t for meget i parantesen... Hvis du da ikke har skrevet forkert?

Svar #4
10. januar 2005 af Spunk123 (Slettet)

Sorry, mig der havde skrevet forkert...

Svar #5
10. januar 2005 af Spunk123 (Slettet)

Og tak for hjælpen forreseten

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. januar 2005 af erdos (Slettet)

For satan da... (-;

Ej, jeg var nu ganske sikker på, at jeg ikke havde lavet en fejl! Men se lige bort fra #1. Det er pinligt!

Skriv et svar til: Diff-regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.