Kemi

ph af amfolyt

25. oktober 2009 af trinebf (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej:D

jeg har en opløsning af KH2PO4 i vand og får at vide at H2PO4- er en amfolyt, men hvordan kan jeg beregne ph-værdien af blandingen

jeg ved at der i blandingen er 0,1g KH2PO4 og 150 ml vand


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. oktober 2009 af Gate2 (Slettet)

H3PO4 + H2O  ⇔  H2PO4- + H3O+


pH = ½ * (pKs(syre) + pKs(amfolyt))

Amfolyt; H2PO4-    pKs = 7,21

Syre; H3PO4         pKs = 2,12

pH = ½ * (2,12 + 7,21) = 4,67
 


Svar #2
25. oktober 2009 af trinebf (Slettet)

Tusind tak :D det hjalp mig videre


Skriv et svar til: ph af amfolyt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.