Matematik

Diff-ligning

10. januar 2005 af Gloom (Slettet)
Nogen der kan hæjlpe med følgende opgave?
En funktion f er løsningen til differentialligningen:
y''=(ln3)^2 * y

Bestem en forskrift for f, idet det oplyses, at f(0)=82 og f(1)=30.

Bestem mindsteværdien for f.

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2006 af Miss Frb (Slettet)

nogen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2006 af ibibib (Slettet)

Det er en anden ordens differentialligning.

Den fuldstændige løsning er
y=c1*e^(kx)+c2*e^(-kx),
hvor k=ln3 i dette tilfælde

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2006 af Svane- (Slettet)

Jeg ved ikke helt men er det ikke bare noget med at du skal integrere y''=(ln3)^2 * y 2 gange og så må du jo have f(x) eller y hvad du nu vil kalde den og så bare bruge ligningen

f(0)/f(1)=a^0/a^1

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. marts 2006 af Miss Frb (Slettet)

#jeg ved jeg skal bruge seperation af de variable, men jeg kan ikke komme videre herfra..?

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. marts 2006 af Miss Frb (Slettet)

#4 ups, min fejl.

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. marts 2006 af Miss Frb (Slettet)

jeg skal vist ikke bruge seperation af de variable her i stedet?

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. marts 2006 af ibibib (Slettet)

Nej, når der står y'' = y dobbeltmærke skal du benytte den formel jeg skrev i #2

Skriv et svar til: Diff-ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.