Matematik

Matematikhjælp

25. oktober 2009 af morten1092 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens, har en opgave der volder problemer, håber der er nogle der kan hjælpe mig med at løse den.

1053) (mat 1)

For en bold, der kastes lodret op, gælder, at den befinder sig h(t) meter over jordoverfladen t sekunder efter, at kastet er udført hvor

h(t)=18,0t-4,91t^2

Bestem boldens største højde.



Det er en andengradsligning, ikke?

h(t)=18,0t-4,91*t^2+0=0

Deskriminanten = d=b^2-4*a*c dvs. (18)^2-(4*4,91*0) = 324 (to løsninger)

Toppunktsformel for 2.grads ligning: (xt,yt) = (-b/2a , -d/4a)

(-1,83299; -16,4969)

Er boldens maks højde så: 16,4969 ??? eller hvad.
 

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2009 af Simon2 (Slettet)

 Du har ret i at du skal regne toppunktet ud - Men du begår fejl i din udregning mht. fortegn :-)

Tp(x,y)=(-b/2a ; -d/4a)=(-18/(2*(-4,91)) ; -324/(4*(-4,91)))=(-18/(-9,82) ; -324/(-19,64))=(1,83299 ; 16,4969) - Ja, boldens maksimale højde, eller andengradspolynomiets øvre grænse, er 16,4969.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2009 af mathon

h'(t) = 18,0 - 4,91·2·t

h'(t) = -9,82·t + 18,0


Svar #3
25. oktober 2009 af morten1092 (Slettet)

tusind tak! nu er jeg med :)


Skriv et svar til: Matematikhjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.