Matematik

Tekstligning

25. oktober 2009 af Manjajensen (Slettet)

JAnni og Lars er tilsammen 33 år. Lars er dobbelt så gammel som Janni. Hvor gammel er Janni og Lars?

33-x=x*2

HVad gør jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2009 af mathon

alder
               Janni                Lars
                  x              2x = (33-x)
 

33 - x = 2x                       læg x til på begge sider

33 = 3x                            divider med 3

11 = x


 


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2009 af Simon2 (Slettet)

Det vil være mere overskueligt at stille ligningen op på følgende måde: x+2x=33   ... Janni er x og lars er 2x

Derefter isolerer du 1x... Kan næppe volde de store kvaler ;)


Skriv et svar til: Tekstligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.