Matematik

SOLVE HJÆLP!

25. oktober 2009 af Kwarzon (Slettet)

Min lommeregner vil ikke solve det her: SOLVE( x=cos(t),t)  hjælp tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2009 af Yow! (Slettet)

det vil min godt...men giver et mærkeligt resultat.... med nogle @-tegn b.la....???


Svar #2
25. oktober 2009 af Kwarzon (Slettet)

Det samme her :( Hvad skal jeg gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2009 af goathunter (Slettet)

så glem solve og indse at t = cos-1(x) + 2n*pi  eller t = -cos-1(x) + 2n*pi  hvor n er et heltal. Dette vil man let se ved at tegne en enhedscirkel og kigge på definitionen af cosinus


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2009 af Yow! (Slettet)

spørg dine klassekammerater... hvis de også står i samme situation...så fortæl din lære det....det tror jeg ikke vedkommende vil se negativt på, tværtimod... =)


Svar #5
25. oktober 2009 af Kwarzon (Slettet)

Det pga jeg skal isolerer min t-værdi og indsætte i min y(t) for min vektorfunktion. For at beregne skæring med y-aksen


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. oktober 2009 af mathon

cos(t) = cos(2π-t) = x

og da cos er en periodisk funktion med perioden 2π
er løsningerne

       to + p·2π        p∈Z
og
       2π-to + p·2π   p∈Z

p er således hel
hvilket TI-89 skriver @1, @2, @3,......alt efter hvilket heltalligt nummer den er nået til
 

i "TI-89-sprog"
ser det sådan ud:
 

                                    to + 2@1·π  or  2π-to + 2@2·π


Svar #7
25. oktober 2009 af Kwarzon (Slettet)

Men skal jeg ikke sige solve(0=cos(t),t), hvis jeg skal finde min vektorfunktions skæring med anden-aksen?
Og indsætte min t værdi i y(t) for igen at solve min y-værdi?


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. oktober 2009 af mathon

Jo
men
det var ikke, hvad du spurgte om i #0
men er et helt nyt og andet spørgsmål, som
#6 af gode grunde ikke er svaret på.


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. februar 2010 af Raisenangel (Slettet)

solve(x=cos(t),t)

t=((−90*(((π*sin?(x))/(90))-(4*?1+1)*π))/(π)) and −1≤x≤1 or t=((90*(((π*sin?(x))/(90))+(4*?1-1)*π))/(π)) and −1≤x≤1

t=−57.295779513082*(0.017453292519944*sin?(x)-6.2831853071795*(?1+0.25)) and −1.≤x≤1. or t=57.295779513082*(0.017453292519944*sin?(x)+6.2831853071795*(?1-0.25)) and −1.≤x≤1.


Skriv et svar til: SOLVE HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.