Matematik

Differentialregning - bestem a og b - hjælp... :) igen....

25. oktober 2009 af lot2frans (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Har problemer med følgende opgave:

f(x) = ax2 +b       og g(x) = 2 * kvrod(x)            x>0

Begge funktioner går gennem A(1,2), og har fælles tangent i (1,2)

Har fundet tangentens ligning:

y = x + 1

skal bestemme tallene a og b i f(x) = ax2 +b

og ved ikke hvordan jeg skal gribe det an.

Har virkelig brug for hjælp til at kickstarte hjernen! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2009 af peter lind

Brug f(1) = 2 og f'(1)=1


Svar #2
25. oktober 2009 af lot2frans (Slettet)

Kan ikke se hvordan jeg skal komme videre vha. at sætte f(1) = 2 og f'(1)=1 -.-


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2009 af peter lind

Det giver to ligninger med de 2 ubekendte a og b.


Svar #4
25. oktober 2009 af lot2frans (Slettet)

Forstår ikke hvordan jeg skal kunne sætte det op som to ligninger med to ubekendte :(


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2009 af peter lind

for eks. f(1)= a*12+b = 2


Svar #6
25. oktober 2009 af lot2frans (Slettet)

Ahhh... mange tak :)


Svar #7
25. oktober 2009 af lot2frans (Slettet)

f(x) = ax2 +b

og så f'(1) = a*2x = 1

og sætte dem over for hinanden eller? Er nemlig lidt i tvivl med hvordan f(x) differentieres....
 


Svar #8
25. oktober 2009 af lot2frans (Slettet)

Har fundet ud af det alligevel, tak for hjælpen anyway :)


Skriv et svar til: Differentialregning - bestem a og b - hjælp... :) igen....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.