Matematik

Lining - nulreglen

26. oktober 2009 af sammonpolusi (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej...

jeg skal løse følgende ligning vha. nulreglen.

(x-1)(x^2-4)=0

taak på forhånd

Hilsen SImon


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2009 af vindhansen (Slettet)

 (x-1)(x^2-4) = (x-1)(x-2)(x+2) ligningen er af tredie grad og har 3 reelle rødder.

(x-1) = 0 <=> x = 1

(x-2) = 0 <=> x = 2

(x+2) = 0 <=> x = -2

L={-2,1,2}

Når man har faktor opløser et polynomium er det meget let at finde rødderne (synes jeg).


Svar #2
26. oktober 2009 af sammonpolusi (Slettet)

taakkk


Skriv et svar til: Lining - nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.