Matematik

Integraleudregning

26. oktober 2009 af 74 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Mit spørgsmål er meget enkelt. Jeg kan ikke huske alle reglerne for integration.

Hvordan (altså ved hjælp af hvilke regler) udregner jeg nedenforstående ubestemte integrale og hvad giver det?

∫2x*3x*x

Med venlig hilsen

Benjamin


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Brug substutionen u = x^2.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du bruger substitution, x2 = u, du= 2xdx så du får ∫3udu


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det giver 3u/ln(3), og så sætter du ind, hvad u var


Svar #4
26. oktober 2009 af 74 (Slettet)

Jeg er lige ved at få styr på det der  substitution... Men jeg kan ikke helt få den i hus.

Her er hvad jeg selv kan:

∫2x*3^x*x dx

y=x^2

dy/dx=2x

dx=dy/2x

∫2x*3^y dy/2x

de 2x går ud med hinanden og vi får:

∫3^y dy

Men hvordan kommer jeg så til /ln(3)?

Help me out. Jeg har den næsten, ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

nej, du skal bruge u, og så skal du bruge symbolerne herover, så i stedet for x^2 skriver du x2


Svar #6
26. oktober 2009 af 74 (Slettet)

Om jeg bruger u i stedet for y eller g eller hvad som helst kan vel være lige meget. og ja jeg ved godt at jeg kan skrive x2, men det gik lidt hurtigt.

Jeg fik ikke svar på hvordan jeg kom videre fra ∫3u til 3u/ln(3)...


Skriv et svar til: Integraleudregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.