Kemi

svovlsyre

27. oktober 2009 af Pernille-2 (Slettet)

 hello igen drenge ;)

et lille spørgsmål:

Afbrænding af svovlholdig fyringsolie og kul fører til dannelse af gassen svovldioxid (SO2), der kan reagere med atmosfærens vand og ilt og danne svovlsyre H2SO4. Svovldioxidemmissionen i Danmark var i 90’erne på ca. 150.000 tons per år.

Hvor meget svovlsyre kan der teoretisk dannes hvis alle de 150.000 tons svovldioxid omdannes til svovlsyre?

håber i kan hjælpe miiig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2009 af Darwin (Slettet)

#0.

Processen følger

2SO2(g) + 2H2O(l) + O2(g) → 2H2SO4(aq)

Når 150.000 tons (1875 mol) SO2 reagerer med rigeligt H2O(l) og O2(g) fås 2×1875 mol H2SO4(aq) svarende til 367.5 kg svovlsyre.

Formlen for omregning af stofvægt til stofmængde er n = m/M (n = stofmængde, m = vægt, M = molarvægt).

Molarvægten for SO2 og H2SO4 er ca. hhv. 64 g/mol og 98 g/mol.


Svar #2
28. oktober 2009 af Pernille-2 (Slettet)

 tusinde tak darwin :d


Skriv et svar til: svovlsyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.