Matematik

Andengradspolynomie hjælp til isolering! :(

27. oktober 2009 af annarosenvang (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har en opgave der hedder:

bestem tallet k så x^2-7x+k har netop én rod.

da skal diskriminanten være lig 0 altså:

d=-7^2-4*1*k=0

49-4*k=0

Jeg ved vha. lommeregner at det giver 49/4 eller 12,25 men fra 49-4*k= 0 og så til k = 49/4 kan jeg simpelthen ikke regne ud ved håndkraft hvilket sikkert er rigtig dårligt. Jeg tror jeg har kigget for længe på opgaven...

Jeg kan ikke isolere k, fordi når jeg prøver det får jeg k = 0, hvilket er forkert(if. lommerregneren og egen fornuft)

Håber der er nogen der kan hjælpe :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2009 af Isomorphician

49 - 4k = 0

læg 4k til på begge sider:

49 = 4k

del med 4 på begge sider:

49/4 = k


Skriv et svar til: Andengradspolynomie hjælp til isolering! :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.