Kemi

ligevægte

28. oktober 2009 af EmilieBN (Slettet)

Hej sidder lige og knokler med to opgaver og håbede der var nogle der kunne give mig lidt hjæl - da jeg er på bar' bund, tak.

1) I en beholder blandes 0,24 mol Cl2 og 0,320 mol PCl3 . Blandingen bringesi reaktion, og efter at ligevægten

Cl2(g) + PCl3(g) --------> PCl5 (g) 
                            <---------

har indstillet sig, måles mængden af stoffet PCl5 i beholderen til at være 0,184 mol.
- Beregn ligevægtskonstanten ved den pågældende temperatur


2) vi betrager ligevægten   N2(g) + 02 (g) -------> 2 NO (g) 
                                                                        <--------

ligevægtskonstanten ved temperaturene 200 K, 1100 K, 1500 K er 5 * 10 - 13 , 4 * 10 - 8  , 1 * 10 - 5
afgør ud fra dette talmateriale om reaktionen mod højre er exoterm eller endoterm

tak på forhånd (-:


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2009 af Darwin (Slettet)

#0.

Ad 1) Vi forudsætter, at reaktionsvolumenet er konstant.

                Cl2(g)      +   PCl3(g)    →    PCl5 (g)

start          0.24              0.32                0

ændring      -x                  -x                +x

slut         0.24 - x         0.32 - x             x

Det oplyses, at x = 0.184 mol. Ligevægtskonstanten kan nu beregnes som:

K = x/((0.24 mol - x)(0.32 mol - x)) = (0.184 mol)/((0.24 mol - 0.184 mol)(0.32 mol - 0.184 mol)) = 24.16 mol-1.


Svar #2
28. oktober 2009 af EmilieBN (Slettet)

jeg forstår ikke du kan få det til 24.12 mol-1 ?
vil du forklarer nærmere


Skriv et svar til: ligevægte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.