Matematik

En grund skal deles i 2 lige store

28. oktober 2009 af Deus (Slettet)

Har en opgave der driller mig lidt. En byggegrund som ikke er kvadratisk, skal deles i 2 lige store stykker. Afstanden ind til x delingslinien skal beregnes, har vedhøftet et billede som viser det nogenlunde med tallene som skal bruges.

Nogen der kan forklare ´hvordan den regnes ?

Vedhæftet fil: mat.opg.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Hvis vinklen med vandret er 15,56 grader, så er x*cos(15,56 grader) = 70, hvoraf afstanden bliver 72,7 meter.


Svar #2
28. oktober 2009 af Deus (Slettet)

den kan ikke blive 72,7m da den totale vandrette længde hedder 79m jo... Og den skal deles midt over, så arealet af begge grunde er lige store. Afstanden til delingslinien x skal afsættes ind fra venstre side.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det er den halve skrå afstand, jeg har skrevet, den har jeg kaldt x


Svar #4
28. oktober 2009 af Deus (Slettet)

"den halve skrå afstand".... Er ikke med i hvad du mener.
Den skrå afstand kan jo regnes med pythagoras c2 = a2 + b2 da vi kender den vertikale side af trekanten også. 40 + 12 - 30 = 22... ergo er 792 + 222 = √6725 = 82m og det halve af det 41... Men det giver jo ikke en deling så byggegrunden deles :)


Svar #5
02. november 2009 af Deus (Slettet)

ikke andre der vil forsøge sig med den ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det er nok, fordi det er noget af et nørklearbejde at sidde med. Det første stykke består af en firkant F1 og en trekant T1, det andet stykke består af to firkanter F2 og F3 og to trekanter T2 og T3, så arealet af F1+T1=F2+F3+T2-T3 Du skal altså trække nogle hjælpelinier og sætte bogstaver på de ukendte stykker.


Svar #7
02. november 2009 af Deus (Slettet)

Det samlede areal har jeg beregnet, det er stadig afstanden ind til x aksen som skal beregnes, og dette skal gøres i en andengrads ligning, ud fra de givne detaljer... Det skal give noget i stil med 44.....


Skriv et svar til: En grund skal deles i 2 lige store

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.