Matematik

Ubestemt integral

28. oktober 2009 af Jone (Slettet)

Hej alle

Har virkelig brug for hjælp til en opgave. Håber nogen kan hjælpe. Tak

Opg.

To funktioner f og g har forskrifterne f(x) = √(3x+9) og g(x )= x+3. Graferne for f og g afgrænser i anden kvadrant en punktmængde M, der har et areal.

Bestem arealet af M 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Bemærk først, at x ≥ -3, så du skal altså integrere fra -3 til 0. Jeg har lavet den for dig her (med en tegning), se vedhæftede fil

Vedhæftet fil:areal.doc

Svar #2
28. oktober 2009 af Jone (Slettet)

Kan ikke åbne filen. :(   Kan du ikke set den i word dokument


Svar #3
28. oktober 2009 af Jone (Slettet)

kan åbne filen nu..

Men det er lidt forvirrende. Har du brugt computeren til at regne resultatet ud? Og hvor står resultatet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

jo, så skal jeg have din mail


Svar #5
28. oktober 2009 af Jone (Slettet)

Erik kan godt åbne filen. Men kan ikke se hvor resultatet står. Kan du ikke regne den ud i hånden for mig? Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det er da nemt at forstå, graferne afgrænser en punktmængde, det er altså arealet mellem de to grafer (prøv at skravere det! Og med hensyn til grænserne så bemærk, at det, der står under kvadratrodstegnet skal være større eller lig 0, altså 3x+9 ≥ =0 <=> x ≥ -3. Samtidig skal det ligge i 2. kvadrant, men det giver sig selv.


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Nå på den måde, jeg regner det normalt ud i hovedet, når det ikke er værre, men du kan da godt få det på skrift, men prøv lige selv med f, her bruger du substitution og sætter u = 3x+9 <=> du = 3dx, så ∫√(3x+9)dx = 1/3∫√u du, og den kan du selv regne ud. M.h.t. g(x), så er den nem nok.


Svar #8
28. oktober 2009 af Jone (Slettet)

ok det er forstået

Jeg har så forsøgt at regne den ud i hånden. Kan du kigge på om jeg har regnet rigtigt?

M = F(x) - G(x) = [√(3*(1/2x^2)) + 9x))]-30 - [(1/2x^2) + 3x]-30 = [ √(3*(1/2)*(-3) + 9*(-3))] - [(1/2)*0^2 + 3*0)] = ...... Når jeg regner det ud giver det et minus tal.

det kan se lidt forvirrende ud. Men håber du forstår det. Altså jeg har bare fundet integralet til de to ligninger og minuset det fra hinanden, hvor jeg har sat grænserne ind.


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Arealet er 3/2, det er det sidste tal,  der står på papiret. Du skal selv kontrollere, at jeg har regnet rigtigt.


Svar #10
28. oktober 2009 af Jone (Slettet)

Når skal man bruge substitution her. Det er jeg slet ikke god til. :)


Svar #11
28. oktober 2009 af Jone (Slettet)

Erik jeg har faktisk aldrig lavet en eksempel til sådan en opgave før. Jeg har altid lært, at hvis man skal finde arealet af et punktmængde M, skal man bare finde F(x) og G(x), minus fra hinanden hvor man har sat grænserne ind (som jeg har gjort). Hvis jeg skal bruge substitution her. Og substituere de to ligninger, skal jeg så bare minuse de to fra hinanden hvor jeg bruger grænserne -3 og 0?


Svar #12
28. oktober 2009 af Jone (Slettet)

Erik har fået resultatet til at passe. Tak for det

Der hører noget mere til opgaven, som jeg ikke kan forstå. Der står

For k>0 afgrænser graferne for de to funktioner sammen med linjen med ligningen x=k i første kvadrant en punktmængde N.

Bestem k, så arealerne af M og N er lige store.


Brugbart svar (0)

Svar #13
28. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

det vigtigste her er at indtegne det, og tegn linien x=k, så kan du se dig ud af det 


Svar #14
28. oktober 2009 af Jone (Slettet)

Det har jeg gjort. Men det har ikke hjulpet mig. Kan du ikke fortælle mig hvad man skal gøre


Brugbart svar (0)

Svar #15
28. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

nej nu har jeg ikke mere tid, måske kan du spørge en anden, jeg knokler simpelthen med fem forskellige fag herinde, og nu skal jeg spise, og så skal jeg sove til middag, og bagefter skal vi i byen


Svar #16
28. oktober 2009 af Jone (Slettet)

Ok det er i orden. Tak for din indsats.


Skriv et svar til: Ubestemt integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.