Matematik

2.grads ligning

28. oktober 2009 af powersno (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej studieportalen.
Jeg har brug for hjælp til den her 2.grads ligning

-(1/2)z2 + z - 5 = 0

Tak på forhånd :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. oktober 2009 af peter lind

For andengradsligningen Ax2+Bx=C = 0

Find deskriminanten D = B2-4AC

Hvis D ≥ 0 løsning(er) [-B±kvrod(D)]/(2A)


Svar #2
28. oktober 2009 af powersno (Slettet)

jaja, men B er z så hvordan er udregningen så?


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. oktober 2009 af peter lind

Det er nu den ubekendte, der hedder z. Formlen gælder uanset navnet. Du kan da godt erstatte z med x i din ligning. Det spiller ingen rolle for resultatet


Skriv et svar til: 2.grads ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.