Matematik

Bestem en ligning for tangenten til grafen f(x) i punktet P

28. oktober 2009 af oreos (Slettet)

Hej!

Håber der er en der kan hjælpe med matematik afleveringen.
 

Bestem en ligning for tangenten til grafen f(x) i punktet P

a) f(x) = 3x^3 -6 , P (2, 18)

resultatet skal blive   y= 36x - 54


kan simpelthen ikke se hvad man gør i de forskellige trin
 

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2009 af Isomorphician

Brug tangentligningen:

y = f'(x0)(x - x0) + f(x0)

hvor (x0, f(x0)) = (2, 18)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2009 af mathon

hvilken form husker du tangentligningen på (kan skrives lidt forskelligt) ?

men uanset hvordan
skal du bruge f '(2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2009 af mathon

du havde besvær med at differentiere den foregående,
så du får den her

f '(x) = 3·(3·x3-1) - 0 = 9x2

f '(2) = 9·22 = 9·4 = 36

...........

(kxn)' = k·(n·xn-1) = (k·n)·xn-1


Skriv et svar til: Bestem en ligning for tangenten til grafen f(x) i punktet P

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.