Studievejledning

Hvad kan man med bruge HF til???

28. oktober 2009 af Juventino (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg vil gerne vide hvad man kan bruge en HF-eksamen til???

Kan man godt få et eller andet kontorjob eller et andet job hvor man mindst tjener 15.000 kroner efter skat????

Jeg er ret skoletræt og lider af social angst, kan sku ikke holde mere til skole og mange mennesker i samme rum i 8 timer fra morgenen af til eftermiddag. Lige nu går jeg i en HTX...fortryder det da jeg slet kan holde ud at være så ensom og deprimeret...ville ønske jeg aldrig var født....hvad er meningen med livet, vi skal allivegel dø....Socialfobi sucks really....det er ikke min skyld at jeg er født med en genetisk fejl og folk har mobbet mig med det hele livet...jeg er bare så træt af livet og skolen og alt det lort...hvad fanden ska det bruges til...


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. oktober 2009 af Cedric (Slettet)

Tag en HF min ven, det er en studentereksamen på højde med den gymnasiale, og den giver adgang til de samme ting. Jeg led selv af socialfobi i gymnasiet, men jeg fandt heldigvis en ven der havde det på samme måde som jeg, ellers havde jeg aldrig klaret mig igennem det helvede. Jeg håber du får noget hjælp af en eller anden form, for det er så irriterende at gå igennem hele ens liv, for du bliver nødt til at komme videre. Man kan bare ikke undgå social kontakt, tro mig, jeg har prøvet. Held og lykke med det min ven.


Svar #2
05. november 2009 af Juventino (Slettet)

tak min ven, jeg blev glad for dit svar, tak ska du have...bare jeg i det mindste kunne finde en ven som havde på samme måde som mig, for folk der ikke har det her problem forstår os ikke.


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. december 2009 af MaibritG

Make it work, honey. Arbejdsmarkedet tilgodeser heller ikke psykiske problemer - især ikke hvis du ikke har gjort opmærksom på problematikken. Du flytter jo bare problematikken videre til en anden uddannelse - hvorfor skulle folk være mere tolerante på HF som på HTX?

Med en HF kan du det samme som på HTX såfremt, at du vælger de rigtige fag alt efter hvad du vil. Har du overvejet HG, hvis du alligevel skal sidde på kontor? HG er nemlig rettet mod butik og kontor rent fagmæssigt. Du kan læse mere her: http://www.knord.dk/handelsskolen/uddannelser/kontoruddannelsen.htm

Du kan starte på HG allerede til januar - også selvom du bliver smidt ind midt i et forløb, men eftersom du skrifter fra gymnasiet til HG er det vist intet problem, at følge med. :)

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. juni 2011 af JesperOlesen (Slettet)

Dette indlæg er et typisk tegn på socialangst. Du hader at gå i skole pga. din socialangst, hvilket er forståeligt. Men lad nu være med give HF skylden for at finde en undskyldning for at slippe ud af din manglende lyst til dagligt at blive konfronteret med din socialangst i skolen. HF kan bruges til næsten alle videregående uddannelser, og bestemt også jobs, hvor lønnen er høj. Fokuser nu hellere på at gennemføre dit studie i stedet for at fokusere på, hvordan du slipper ud af det :-)

Har du nogensinde opsøgt professionel hjælp? Få din læge til at henvise til en terapeut. Kognitiv adfærdsterapi er den mest effektive og udbredte form for behandlng af socialangst.  Læs evt. om socialangst på Netdoktor, SundhedsLex eller andre større sundhedsportaler i Danmark. Se f.eks. artiklen: www.sundhedslex.dk/socialangst.htm - du vil opdage, at der findes en masse behandlingsmuligheder. Prøv desuden at informere dine medstuderende om din lidelse, således, at de ved hvem du er. Hvis de ikke kender til din socialangst, kan de jo vide, at du ikke er ligeglad med dem. Det er bedre, at de ved hvem du er, end hvis du tror de ved hvem du er :-)

Pøj pøj med dit videre studie og kæmpen mod din socialfobi!


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. november 2012 af Nystrup1995 (Slettet)

Jeg kender lidt til det du går og tumler med der... Man kan godt kalde det lidt socialfobi og på den anden side ikke, jeg er blevet diagnostiseret med det der hedder AS som er en gren af det der hedder Autisme. Det er svært for mig at være i det socialle.(Det er en medfødt genetisk fejl, i et af koromsonerne) 

Det er lidt forskellige muligheder for at finde en skole hvor der kan blive taget hånd for. Nu ved jeg ikke hvor du bor henne, men der findes det der hedder en STU - Særlig Tilrettelagt Uddannesle, rundt nogle steder i landet. Problemet jeg har stødt på i den forbindelse er at der ingen økonomisk støtte til de uddannelser, altså uddannelsen er ikke SU understøttet. Der er oprettet special klasser med 10 elever i hver klasse, og udstyret med lærer som er uddannet i at arbejde med mennesker med specielle behov - der findes sådanne nogle steder i Aalborg på Katedralskolen(HF) og på Paderup gymnasium(STX) i Randers. Det er de få steder jeg kender til i Jylland, jeg ved ikk om der er på Sjælland eller Fyn - Det jeg til gengælv finde ud af. :-)

Jeg er ikke UU vejleder, dog er jeg kun 1.g'er på en HTX uddannesle, hvor jeg ikke helt føler at jeg hører til. Men nu er det ikke mig det handler om... Men selvfølgelig er der altid nogle faglærte mennesker der kan hjælpe dig, og snakke med dig om hvad du kan have behov for og hvad du kan gøre for at føle dig tryg og tilpas på en uddannelse :-)

Held og lykke med det, det hele skal nok gå!

:-)


Skriv et svar til: Hvad kan man med bruge HF til???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.