Matematik

Optimering af en tagrende

29. oktober 2009 af blaer (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej , jeg er gået i stå, og det ville være fantastisk med noget hjælp :)
 

En tagrende er 60 cm bred, der er 2 skrå sider som hver især er 15 cm og bunden er 30 cm.

Vi kender ikke bøjningen på de 2 skrå sider.

Jeg skal finde ud af arealet så tagrendens tværsnit bliver størst ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Har du en tegning af den? Er de skrå sider rette eller er de buede? De plejer jo at være buede på en tagrende.


Svar #2
29. oktober 2009 af blaer (Slettet)

Har desværre ikke en tegning, men de skrå sider er rette :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

jeg regner så med, at de skrå sider er rette samtidig med, at de har samme hældning - ikke?


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal læse om arealet af et trapez, det er ½h*(b1+b2), hvor b1=30 og b2=60 


Svar #5
29. oktober 2009 af blaer (Slettet)

Jo de er af samme hældning :)

Ok tak skal du have :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. september 2010 af Abelb (Slettet)

 Hvordan fandt du ud af hvad at B2 er = 60?


Skriv et svar til: Optimering af en tagrende

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.