Kemi

4M svovlsyre i %

29. oktober 2009 af ditte.bech (Slettet) - Niveau: B-niveau

 hey..

jeg sidder og skal sætte nogle faremærker på en 4M svovlsyre. men skal vide hvad det er i procent.. har fået givet denne ligning : c=c * M / 1000* d

men jeg kan da ikke finde densiteten for en koncentration, når jeg ikke ved procenten, antager men så bare at det er den stærkeste?? eller??

har regnet det ud med en densitet af en 100% svovlsyre - men det giver igen mening!!

HJÆLP

Kh Ditte


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2009 af vindhansen (Slettet)

 Prøv at se vedhæftede fil som er et sikkerhedsblad for 4M svovlsyre fra en fra firmaet Frederiksen.

Vedhæftet fil:885640-9.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2009 af mathon

der står jo i beskrivelsen,
at svovlsyren er 35% w/w

.............

4 M H2SO4 har densiteten 1,26377 g/mL

p = ((c·M)/d)·102 %


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2009 af mathon

rettelse:

4 M H2SO4 har densiteten 1,23 g/mL


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2009 af mathon

p = ((c·M)/d)·102 % = ((4 mol/L)(98,08 g/mol)/(1230 g/L)·102 w/w% ≈ 32 w/w%


Skriv et svar til: 4M svovlsyre i %

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.