Matematik

procent pr. minut til time.

29. oktober 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bakterieantallet som funktion af tiden vokser eksponentielt. Desuden antages det, at der ved starten er 1 bakterie, og at der efter 180 minutter er 1000 bakterier. Bestem en regneforskrift for den funktion, der angiver bakterieantallet som funktion af antal minutter efter start.

y = 1 * 1,039x
 

Ja, det er i forlængelse af opgaven fra før.

Med hvor mange procent stiger bakterieantallet pr. time?

Okay, min enhed for x i forskriften er "minutter".

Hvis det var minutter, så vidste jeg det godt.

a = 1 + r

1,039 - 1 = r

0,039 = r

3,9 % er den procentvise stigning af bakterier pr. minut.. Men nu skal jeg omregne det til pr. time.

Hvordan griber man det an? Tænkte lidt på at tage selve 1,039x. Så ved x, som jo er i minut, så skriver jeg "60" fordi der går 60 minutter på 1 time.
 

så får jeg:

9,99867

Så gør jeg det samme igen:

9,99867 - 1 = r

8,99867 = r

proecntivse stigning pr. time er 899,9 %. Er det helt forkert? : P


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

f(x)=
y = 1 * 1,039x

antallet efter en time=60 minutter må være f(60)

så det du har lavet ser fornuftigt ud


Svar #2
29. oktober 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

jo, men det er ikke antallet efter en time jeg skal finde.

Jeg skal finde ud af den procentvise stigning pr. time : O Så er du sikker på det rigtigt. Det da ikke bare f(60) jeg skal finde, det gir jo bare et antal bakterier efter 1 time. Eller er jeg helt væk


Skriv et svar til: procent pr. minut til time.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.