Kemi

Enzymkinetik: Michaelis-menten-ligningen

31. oktober 2009 af strangers

Hejsa

Jeg har siddet og nørklet lidt med Michaelis-mentens ligningen, men er lidt i vildrede på følgende område:

Hvorledes er det lige man finder km, hvis man har Vmax? Det var noget med, at Km er halvdelen af Vmax, men jeg kan ikke helt se hvorfor?

På forhånd tusind tak!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2009 af Darwin (Slettet)

#0.

Ja, KM svarer bl.a. til den substratkoncentration hvor hastigheden er ½Vmax, jf. Michaelis-Menten-ligningen, hvor vi sætter v := ½Vmax og får:

½Vmax = Vmax[S]/([S] + KM)

⇔ ½ = [S]/([S] + KM)

⇔ KM = [S]


Skriv et svar til: Enzymkinetik: Michaelis-menten-ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.