Matematik

Hjælp til matemtik

31. oktober 2009 af sanoj122 (Slettet)

Hej

Der er en opgave jeg har siddet med i rigtig lang tid, men problemet er bare at jeg ikke kan finde ud af det.

Jeg har vedfæftet opgaven.

Men opgaven kan jeg ikke forstå, og det ville være rart hvis I kan hjælpe mig med opgaven trin for trin.

Håber I kan hjælpe mig med opgaven. :)
På forhånd tak :)

Vedhæftet fil: Opgaven handler om.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

KN IKKE LÆSE DOCX-FILER, BRUG ET ANDET FORMAT

Og fortæl hvor langt du selv er kommet med opgaven eller formuler et spørgsmål


Svar #2
31. oktober 2009 af sanoj122 (Slettet)

Opgaven handler om:
Gennem en årrække har man på Sabel Island ved Nova Scotia i Canada optalt antallet af unger, som som gråsælerne fik. Nedenstående tabel viser sammenhørende værdier af antal år efter 1970 og antal unger.

Antal år efter 1970: 0      8        11     14      17       20       23      27
Antal unger:          700 2500 3400 5200 7500 11000 16000 25300

I en model kan antallet af unger som funktion af antal år efter 1970 med tilnærmelse beskrives ved en funktion af typen
f(x)= b•ax
hvor f(x) er antal unger, og x er antal år efter 1970
a) Bestem tallene a og b (tag udgangspunkt i 1970 og 1997).
b) Bestem fordoblingskonstanten for f.
c) Benyt modellen til at bestemme den årlige procentvise tilvækst i antal unger.
d) Bestem det årstal, hvor der ifølge modeller vil være 50000 unger.
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2009 af Shais (Slettet)

Lyder som noget, jeg har haft og kender til, men som jeg af glemsomhed ikke lige umiddelbart kan ryste ud af ærmet desværre - for vi kan jo ikke have, at hjælpen der gives rummer fejl - så her må jeg desværre melde pas :)

Håber andre kan byde ind i stedet :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2009 af NejTilSvampe

 a) brug regression.

b) T2 = ln(2)/ln(a)

c) a = (1+r)

d) y=50.000


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2009 af mathon

a) Bestem tallene a og b (tag udgangspunkt i 1970 og 1997).

         y2/y1 = aΔx
  
         (25300/700) = a27-0

         (253/7)1/27 = a = 1,142101

         b = y·a-x
         b = 700·1,142101-0 = 700
hvoraf
         y = 700·1,142101x


 


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. november 2009 af mathon

   y2/y1 = aΔx

   (2y1)/y1 = aT2

      2 = aT2
      ln(2) = ln(a)·T2
      T2 = ln(2)/ln(a) = ln(2)/ln(1,142101)
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. november 2009 af mathon

c)
    yn+1/yn = b·a = b·(1+r)         når a>1
  
    r = p/100                             hvor p er den årlige vækstprocent
   
   
   1 + r = 1,142101
    r = p/100 = 0,142101
   
    p = 14,2101%
   
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. november 2009 af mathon

d)
    yo = b·ax
    (yo/b) ) = ax

    ln(yo/b) = ln(a)·x

    x = ln(yo/b)/ln(a)

   
 


Svar #9
01. november 2009 af sanoj122 (Slettet)

#8
 

d)

men jeg prøver sætte tallene ind men den bliver ved med at give mig. Men hvilken tal er det jeg skal sætte ind?
    
 


Svar #10
02. november 2009 af sanoj122 (Slettet)

#8
 

d)
    Okay tak hjælpen har fundet ud af hvordan jeg skal løse den :)


Skriv et svar til: Hjælp til matemtik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.