Matematik

to ligninger med to ubekendte

31. oktober 2009 af Jone (Slettet)

Hej alle

Har problemer med at løse to ligninger med to ubekendte. Håber nogen kan hjælpe. Tak

Jeg har to ligninger, hvori jeg skal isloere x. Hvordan gøres det?

m1= x-y = 9       og     m2 = 13x +7y +43= 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

m1= x-y = 9 og m2 = 13x +7y +43= 0

X-y=9

y=x-9               indsættes i den anden ligning

13x+7y+43=0

13x+7(x-9)+43=0

13x+7x-63+43=0

20x=20

x=1

y=x-9

y=1-9=-8


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2009 af mathon

forklaret
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=754564&goto=754740#754740


Skriv et svar til: to ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.