Matematik

Ligninger

31. oktober 2009 af Manjajensen (Slettet)

Nogle der vil hjælpe mig med en forklaring på hvordan man kan finde x i disse ligninger? Håber på hjælp!

3x/2 + 5 - 3/4 = x +1

(3x+2)/x = 2

(16-2x)/4= 2

Håber virkelig på hjælp, og en Forklaring.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2009 af mathon

((3x/2) + 5 - (3/4)) = 4(x +1)                      der ganges med 4 på begge sider

(6x + 20 - 3) = (4x + 4)                                 plusparenteser hæves

6x + 20 - 3 = 4x + 4                                      x, samles på venstre side og tal samles på højre side

6x - 4x = 4 - 20 + 3                                       der reduceres på begge sider

2x = -13                                                        divider med 2 på begge sider

x = -(13/2)


Svar #2
31. oktober 2009 af Manjajensen (Slettet)

Hvor ganger man med 4. Hvor får du 4 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2009 af MN-P (Slettet)

4 er fællesnævneren for brøkerne


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.