Matematik

differentialligning

31. oktober 2009 af Rina68 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa.

Sidder med en opgave jeg tror jeg har lavet en fortegnsfejl på.

xy´ = 3y + x4 cos(x)

Jeg skal finde den fuldstændige løsning.

Jeg har først isoleret y´så jeg fik y´-3/xy = x3 * cos(x)

Min h(x) siger jeg er: x3 * cos(x) og min g(x) er: -3/x min G(x) = - ln(x)

Dvs. at jeg får: y = e3ln(x) * ∫ e-3ln(x) * x3  cs(x)

Nogen der kan hjælpe mig videre herfra?


Svar #1
31. oktober 2009 af Rina68 (Slettet)

glem det.

Har fundet fejlen:)


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2009 af peter lind

3ln(x) = ln(x3)  -3ln(x) = ln(x-3) og derfor e3ln(x)=x3, e-3ln(x) = x-3


Svar #3
31. oktober 2009 af Rina68 (Slettet)

hehe tak.

Havde lige overset det - foran 3 ln(x)

det gjorde en hel forskel:)


Skriv et svar til: differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.